nouveau site J-2
Menu

Les Ancolies

Les Ancolies Hotel Residence 

Location: Courchevel Village

Completion: 2019 

Surface area: Apartments of 47 to 127 m2

Layout: Reception hall and ski room on the ground floor - 14 apartments spread over 3 floors.      

Partners to project: Architect: Cabinet Plexus – SPIE Batignolles - Furniture: Affiniski.  

 

The brief: 

- Create the entire interior design. 

- Fit out and decorate the communal areas and apartments in keeping with a top-of-the-range rental service.   

                                                

Architectural choice: 

This new programme rose from the ashes of a completely demolished, dilapidated hotel. A new hybrid real estate concept provides for a mix of residential living with hotel services. The ground floor is dedicated to the reception and the communal ski room whilst the spacious apartments occupy all three floors, leaving the top floor to a duplex. Atelier Rémi Giffon made optimisation its key concern with emphasis on built-in fittings, from the kitchens to storage elements and dressing rooms, thereby awarding maximum space to the living areas. Sparingly used old wood, combined with lush textures such as carpets, curtains and Vescom wool wall coverings reveal a traditional mountain hallmark, energised by modern expanses of white on the walls and ceilings and a lower band of blue in the bedrooms. All this adds up to a harmonious and measured visual richness for each tenant to identify with and feel immediately at home.  

 

Added value of the project: 

The boundary-breaking interior designers have merged home and hotel living into a single high-end service. This is made well apparent in the reception, on the ground floor, designed as a lobby, with its desk under a glass case as the only hint to the hotel world. Right from the start, the Christian Lacroix-inspired Ege carpet, counterbalances the hotel setting materialised by the desk in the case, thereby making a real decorative innovation statement. This can be felt throughout the communal areas on each floor in specific shades differentiating each one. 

 

Read text
Log window